Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Następnie:
- 500g malin (mogą być mrożone)
- 1 opakowanie Quick- napój malinowy (można zastąpić innym napojem malinowym w ilości 1 łyżka)
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- 4 opakowania herbatników zwykłych
- 4 opakowania Śmietan-fix
- 1/2 litra śmietanki kremówki 30% do deserów
- 3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Biszkopt upiec w dużej prostokątnej formie, wystudzić. Napój Quick rozpuścić w 1 l. wody, odlać szklankę, dodać do niej 2 budynie pozostałą część napoju zagotować , dodać rozpuszczony budyń, zagotować. Lekko przestudzić wymieszaæ z malinami, wyłożyć na biszkopt, zostawić do stężenia. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan- fixami. Wyłożyć na budyń. Na wierzchu układać herbatniki. Zostawić w lodówce, najlepiej na noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
M. Sz.
Comments powered by CComment