CIASTO:
- 4 jajka
- 1,5 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Jajka ubiæ z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzeć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 0,5 godziny
SER:
- 1kg sera białego mielonego
- 1 jajko
- 3 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 0,5 szklanki mleka
- margaryna
- bakalie
Ser utrzeć z jajkiem i cukrem. Margarynę rozpuścić w garnku. Budynie rozrobić w mleku. Do rozpuszczonej margaryny dodawać ser cały czas mieszając aż się połączą. Jak zacznie się gotować dodać budynie i bakalie zagotować cały czas mieszając. Jak będzie gęstnieć wylewamy masę na ciasto i do lodówki. Jak zastygnie na wierzch polewa czekoladowa i sernik gotowy.
M. Sz.
Smacznego !!!
Comments powered by CComment