LICZBA PORCJI - 6
CZAS PRZYGOTOWANIA - 45 MIN
SKŁADNIKI:
- 6 FILETÓW Z PIERSI KURCZAKA
- OLIWA I MASŁO (PÓŁ NA PÓŁ)
- ŁYŻKA PRZYPRAWY DO DROBIU (PRZESIANEJ PRZEZ SITO)
- FILIŻANKA PŁATKÓW MIGDAŁOWYCH ZRUMIENIONYCH NA SUCHEJ PATELNI
SOS:
- 2 SERKI CAMEMBERT (MIĘKKIE)
- SZKLANKI ŚMIETANY KREMÓWKI
- ŁYŻKA MASŁA
- KOSTKA ROSOŁU Z DROBIU
- 2 ŁYŻKI MLEKA (GDY TRZEBA)
WYTARTE WILGOTNĄ ŚCIERECZKĄ FILETY OPRÓSZAMY OBFICIE PRZYPRAWĄ I PODSMAŻAMY NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU. LEKKO ZRUMIENIONE PODLEWAMY 2 ŁYŻKAMI WODY I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI.
PRZYGOTOWUJEMY SOS: W RONDELKU ROZGRZEWAMY MASŁO, DODAJEMY PODZIELONE NA CZÊŠCI KAWA£KI SERA, POKRUSZONĄ KOSTKĘ ROSOŁOWĄ I TRZYMAMY NA NIEWIELKIM OGNIU. GDY SKŁADNIKI SIĘ ROZPUSZCZĄ, DODAJEMY ŚMIETANĘ, A GDY SOS ZROBI SIĘ ZBYT GĘSTY DODAJEMY 2 ŁYŻKI MLEKA.
TALERZ PRZYBIERAMY ZIELENINĄ (NP. POKROJONY SZCZYPIOREK), NA TO WYKŁADAMY PORCJE PIERSI, POLEWAMY SOSEM, POSYPUJEMY ZRUMIENIONYMI MIGDAŁAMI?. PYCHA!
Comments powered by CComment