Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Składniki:

1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 szklanka mleka
4 jajka
? szklanki oleju
5 dużych łyżek powideł śliwkowych
2 łyżki kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki sody
2 szklanki mąki
2 łyżeczki przyprawy do piernika


Wykonanie:

Wszystko wymieszać. Piec ok. 1h, 170C. Po upieczeniu przełożyć tort dżemem porzeczkowym, masa z torebki np. czekoladowa Qetkera (1/2 opak) i wiśniami. Można ciasto nasączyć sokiem z wiśni (np. gdy ma się kompot wiśniowy). Cały tort oblec ? opak. masy Qetkera. Posypać czym się ma :)

M. Sz.