Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Składniki:

Biszkopt:

  •   4 jajka
  •   1 szklanka cukru
  •   1/2 szklanki  mąki ziemniaczanej
  •   1/2 szklanki  mąki tortowej
  •    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Następnie:
  •     500g malin (mogą być mrożone)
  •     1 opakowanie Quick- napój malinowy (można zastąpić innym napojem malinowym w ilości 1 łyżka) 
  •     2 budynie waniliowe bez cukru
  •     4 opakowania herbatników zwykłych 
  •     4 opakowania Śmietan-fix
  •     1/2 litra śmietanki kremówki 30% do deserów
  •     3 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

Biszkopt upiec w dużej prostokątnej formie, wystudzić. Napój Quick rozpuścić w 1 l. wody, odlać szklankę, dodać do niej 2 budynie pozostałą część napoju zagotować , dodać rozpuszczony budyń, zagotować. Lekko przestudzić wymieszaæ z malinami, wyłożyć na biszkopt, zostawić do stężenia. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan- fixami. Wyłożyć na budyń. Na wierzchu układać herbatniki. Zostawić w lodówce, najlepiej na noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

M. Sz.