Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Składniki:
  • 50 dkg mąki
  • szklanki cukru pudru
  • 15 dkg miodu
  • kostki margaryny
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Z podanych składników zagnieść  ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować. Piec każdą cześć po 15 minut w temp. 200 stopni C.

Polewa:

  • 1 puszka skondensowanego mleka słodkiego - gotować 3 godziny puszkę w garnku z wodą  (trzeba dolewać co jakiś czas wodę, aby zachować odpowiedni jej poziom w garnku). Otwierać i nakładać na gorąco.
  • Przygotować ok. 10 dkg posiekanych orzechów.


Krem Śmietanowy:

  • 1 litr śmietany 36% lub 30% - ubić z 2 torebkami śmietan Fix-u


Ostudzone placki przełożyć kremem, na wierzchu posmarować ugotowanym mlekiem skondensowanym  i posypać orzechami.

Smacznego!