Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

SKŁADNIKI:

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 2 świeże kajzerki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka świeżej mięty
  • 125ml oleju/oliwy do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Ryż


NA SOS:

  • 20 dag jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki świeżej mięty
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • Sól


WYKONANIE:

  • Kajzerki zetrzeć na grubej tarce, dodać miętę, jajka i mięso.
  • Całość wymieszać, dodając musztardę, sól i pieprz.
  • Z masy formować niewielkie kotleciki i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
  • Składniki sosu dokładnie wymieszać i polewać gorące kotleciki.
  • Podawać z ryżem


DOBRA RADA:

  • Prawdziwie grecki smak poczujemy, używając oliwy z oliwek.