LICZBA PORCJI - 6

CZAS PRZYGOTOWANIA - 45 MIN

 
SKŁADNIKI:

  • 6 FILETÓW Z PIERSI KURCZAKA
  • OLIWA I MASŁO (PÓŁ NA PÓŁ)
  • ŁYŻKA PRZYPRAWY DO DROBIU (PRZESIANEJ PRZEZ SITO)
  • FILIŻANKA PŁATKÓW MIGDAŁOWYCH  ZRUMIENIONYCH NA SUCHEJ PATELNI


SOS:

  • 2 SERKI CAMEMBERT (MIĘKKIE)
  •  SZKLANKI ŚMIETANY KREMÓWKI
  • ŁYŻKA MASŁA
  • KOSTKA ROSOŁU Z DROBIU
  • 2 ŁYŻKI MLEKA (GDY TRZEBA)


 
WYTARTE WILGOTNĄ ŚCIERECZKĄ FILETY OPRÓSZAMY OBFICIE PRZYPRAWĄ I PODSMAŻAMY NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU. LEKKO ZRUMIENIONE PODLEWAMY 2 ŁYŻKAMI WODY I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI.

PRZYGOTOWUJEMY SOS: W RONDELKU ROZGRZEWAMY MASŁO, DODAJEMY PODZIELONE NA CZÊŠCI KAWA£KI SERA, POKRUSZONĄ KOSTKĘ ROSOŁOWĄ I TRZYMAMY NA NIEWIELKIM OGNIU. GDY SKŁADNIKI SIĘ ROZPUSZCZĄ, DODAJEMY  ŚMIETANĘ, A GDY SOS ZROBI SIĘ ZBYT GĘSTY DODAJEMY 2 ŁYŻKI MLEKA.

TALERZ PRZYBIERAMY ZIELENINĄ (NP. POKROJONY SZCZYPIOREK), NA TO WYKŁADAMY PORCJE PIERSI, POLEWAMY SOSEM, POSYPUJEMY ZRUMIENIONYMI MIGDAŁAMI?.  PYCHA!